Odvajanje od kajenja: Najpogostejši razlogi zakaj ostati kadilec ali kadilka

By | 12/11/2013

odvajanje-od-kajenja

Sem pod velikim stresom. Kajenje me pomirja.

Vaše telo je navajeno nikotina, zato je normalno, da se počutite bolj umirjenega, ko dobite dozo nikotina.

Kajenje me naredi efektivnega

Nikotin stimulira živčni sistem in povišuje pritisk v krvi. Zato kri hitreje kroži. Zato ste efektivni.

Sedaj pokadim veliko manj cigaret kot sem jih včasih. Mislim, da se sedaj počutim varnega in da se mi zaradi kajenja nič ne more zgoditi.

Dobro je, da ste znižali število pokajenih cigaret. Kljub temu pa je še vedno velika razlika med biti majhen kadilec ali biti nekadilec. Mnogokrat se zgodi, da kadilci ob zmanjševanju števila pokajenih cigaret le te bolj kvalitetno in globje inhalirajo ter si tako povzročajo enako škodo, kot če bi pokadili več cigaret.

Kadim cigarete z nizko vsebnostjo nikotina

Tudi take cigarete še vedno škodijo organizmu. Ponovno se dogaja to, da ljudje zaradi nizke vsebnosti nikotina globje in kvalitetmeje inhalirajo, da bi dosegli enak učinek, kot se dosega s cigaretami z višjo vsebnostjo nikotina. Obenem takim cigaretom dodajajo več drugih kemičnih sestavin, da ohranijo določeno kvaliteto cigarete.

Težko je nehati. Nimam volje.

Da, prenehati je zelo težko, če se odločate to narediti na lastno pest in brez načrta Prav zaradi tega obstaja več sistemov odvajanja od kajenja. Obstajajo zvečini gumiji, obliži in podobno. Lahko pa preizkusite tudi našo tehniko odvajanja od kajenja.

Včasih imam nezadržno željo po cigaretih

To je znak, da ste zasvojeni. Želja po cigareti se pojavi zaradi navade, ki jo imate in zaradi raznih stresnih situacijah, v katerih se znajdete v določenih trenutkih.

Od nečesa pač moram umreti

Da, res je. Ne pozabite pa tega, da je vsakemu kadilcu, ki ve, da umira zaradi cigarete, do konca svojih dni zelo žal, da se ni odvadil kajenja, ko je bil še čas za to.

Vsak ima svoje navade, ki so škodljive

Da, res je. Nekdo gleda televizijo, ki škodljivo seva, drugi telefonira s svojim gsm aparatom, spet tretji pretirava v tej ali oni smeri. V veliki večini kadilci počnejo vse to, poleg tega pa še kadijo.

Naučite se tehnike EFT in tapkajte.

Odvajanje od kajenja kazalo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja