Tehnika EFT: Tapkanje na dolgi rok

By | 02/09/2013

Tehnika EFT - tehnika čustvene osvoboditve

Poslušajte zvočni zapis prispevka s komentarjem

Play

 

Mnogokrat se zgodi, da s tapkanjem težava izgine, čez nekaj časa pa se ponovno pojavi. Zato se nekateri pritožujejo, da tehnika EFT ne deluje.

Učinek EFT bi lahko primerjali z umivanjem zob. Četudi si zobe zjutraj umijete, to še ne pomeni, da boste zvečer še vedno imeli čiste zobe. Četudi nič ne pojeste, se bo na zobovju nabrala umazanija. Zato si boste zvečer spet umili zobe. Vidite, to še ne pomeni, da umivanje zob ne deluje, ampak le to, da je potrebno zdrave in lepe zobe redno vzdrževati.

Podobno je z vašimi čustvi. Zjutraj vstanete in že vam otroci kravžljajo živce, ker se nočejo obleči. Na cesti se soočate z gnečo ter pogledujete na uro, da slučajno ne zamudite v službo. V službi se tako ali tako soočate s težavnim šefom, zahtevnimi nalogami in tečnimi sodelavci, ki vam dan za dnem načenjajo dobro voljo. Po službi spet hitite domov, skrbite za to, da imate z otroci kolikor toliko normalno družinsko popoldne. In to se dogaja dan za dnem.

Tako se čez dan nabere veliko čustvene nesnage in dobro bi bilo, da bi vsakodnevno posvetili vsaj dvakrat po pet minut vašega časa tapkanju in čiščenju vaših vsakodnevnih napetosti.

Vemo, da je tehnik sproščanja veliko, vendar je tehnika EFT namenjena vsem tistim, ki recimo nimate pol ure časa za meditacijo, obenem pa bi radi hitro in učinkovito dosegli dolgotrajen pozitiven učinek.

Kaj vsakodnevno tapkati?

Lahko se osredotočite na dejanske probleme, kot smo jih opisal v vsakodnevni rutini, lahko pa se odločite za ključe EFT, ki vam pomagajo na vseh področjih življenja.

EFT za VSAKODNEVNO RUTINO

»Čeprav me otroci vsakodnevno živcirajo, se globoko spoštujem in se sprejemam«

Tapkanje na »otroci me živcirajo«

»Čeprav me jutranja gneča na cesti spravlja ob živce, se globoko spoštujem in se sprejemam«

Tapkanje na »spravlja me ob živce«

»Čeprav imam nervoznega šefa, se globoko spoštujem in se sprejemam«

Tapkanje na »imam nervoznega šefa«

»Čeprav me šef ne mara, se globoko spoštujem in se sprejemam«

Tapkanje na »šef me ne mara«

»Čeprav imam zatežene sodelavce, se globoko spoštujem in se sprejemam«

Tapkanje na »imam zatežene sodelavce«

»Čeprav me vse to utruja, se globoko spoštujem in se sprejemam«

Tapkanje na »vse to me utruja«

Seveda si tapkanje za vašo vsakodnevno rutino sestavite tudi sami na podlagi vaših vsakodnevnih dogodkov. Posebno pozornost namenite tistim dogodkom, ki so vas še posebej iritirali ali razburili. Če ste se recimo skregali z vašim šefom, to lahko negativno vpliva na vaše nadaljne obnašanje do vseh avtoritet, ki se nahajajo v vaši okolici. Zato tapkajte, tapkajte in še enkrat tapkajte.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja