Tehnika EFT: Obratna psihološka naravnanost

By | 04/09/2013

Tehnika EFT - tehnika čustvene osvoboditve

Poslušajte zvočni posnetek prispevka s komentarjem

Play

Mnogokrat se ključ rešitve za vaše težave pri proceduri tehnike EFT nahaja v obratni psihološki naravnanosti (okrajšava = OPN).

Obratna psihološka naravnanost je besedna zveza, ki opisuje smer prenosa energije po meridianih. Le ta je nasprotna od normalne. Nastane kot posledica enormne količine strahu, ki »šokira« telo in meridiane. Zaradi strahu, ki je nastal v določenem trenutku, energija steče v nasprotni smeri in s tem prepreči, da bi običajna uporaba tehnike EFT , delovala. To bi lahko primerjali z napačno (obratno) vstavljenimi baterijami v radijski aparat. Ko ga želimo prižgati, ne deluje.

Kdor ne pozna in ne uporablja tehnike EFT, premaguje notranje programe, ki proizvajajo OPN z močjo volje. Težava nastane v tem, ker moč volje ni namenjena dolgotrajni uporabi ampak za nujne potrebe, kot sta recimo reševanje otroka iz goreče hiše in premagovanje strahu pred težavnim dogodkom. Uporaba moči volje na dolgi rok prinaša dve veliki težavi:

Nenehno prakticiranje moči volje izprazni bazene notranje energije ter povzroča okornost povezave psiha-telo. Če se ta konflikt ne reši, predstavlja to globji problem, kar prej ali slej izbruhne na plano v obliki psihičnih težav
Marsikdo ne zdrži nenehnega prakticiranja moči volje. Ker se energijski bazeni izpraznijo, nastane pomanjkanje energije za ostala področja, kot so stres, slabo počutje, soočanje s težavami v okolici in podobno. Zato osebe, ki se recimo zdravijo zaradi prekomernega pitja alkohola, v trenutku krize posežejo po steklenici in tako poiščejo zunanji vir energije ali pa nekdo, ki zve slabo novico, takoj odpre hladilnik in se nabaše s hrano – zunanjim virom energije

V praksi se Obratna psihološka naravnanost (OPN) pokaže kot velika ovira pri doseganju uspeha tehnike EFT. Najpogosteje se to dogaja, ko se določene težave oseba podzavestno noče rešiti, ker bi s tem izgubila določene privilegije, ki jih njeno telo ali psiha imata.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja