Tehnika EFT: Nasprotno tapkanje 1.del

By | 01/10/2013

Tehnika EFT - tehnika čustvene osvoboditve

To je zelo uporabna tehnika, ko želite doseči premik iz mrtve točke.

Ko se ukvarjate z neko težavo in tapkate na razne aspekte, se ponavadi med aspekti znajde tudi nekdo, ki ga krivite za svojo težavo.

Primer:

Ko ste hodili v šolo, vam je učiteljica slovenščine dejala, da nikoli ne boste dobri pisci besedil in da je škoda vsake minute branja vaših spisov, ker so bedasti, brez repa in glave. Sedaj, ko ste odrasli, bi radi pisali in ste tik pred tem, da se predstavite uredniku nekega časopisa z željo, da vam dodelijo prostor v časopisu za pisanje vaše kolumne. To pa vam povzroča težavo, saj ugotovite, da vam pisanje nikakor ne gre od rok, imate pomanjkanje besednega zaklada, največji problem pa je ta, da vam vse kar napišete ni všeč, kaj šele da bi bilo všeč uredniku ali bralcem časopisa.

Ne pozabite….to je vaše razmišljanje, vaše mnenje o tem.

Ko tapkate in obdelujete ta dogodek z vseh strani, ugotovite, da ste se znašli na mrtvi točki, ko nivo 0-10 nikakor noče pasti na 0. Kljub praksi in poznavanju EFT, vam ne gre in ne gre. V tem primeru je uporaba tehnike nasprotnega tapkanja zelo primerna, saj lahko znotraj sebe soočite sebe in vašo učiteljico slovenščine. S tem boste do potankosti obudili dogodek v zvezi z učiteljico ter premaknili še tako temne plati energije, povezane s tem dogodkom. Tehnika je podobna presejanju skozi sito, kjer s tresenjem omogočamo finejšim delcem, da padejo skozi sito. Če sita ne bi tresli, presejanje ne bi bilo mogoče.

Tapkanje gre takole:

Začnemo na točki 0 – SORE: »Čeprav mi je učitejica Slovenščine dejala, da ne bom nikoli dober pisec, se globoko spoštujem in se sprejemam.« To ponovite 3x.

1 – ZAČETEK OBRVI: »Ne boš dober pisec.«

2 – ZUNANJI OČESNI KOTIČEK: »Kaj pa ti veš.«

3 – POD OČESOM: »Kdo bo sploh bral tvoje neumne pisarije?«

4 – POD NOSOM: »Jaz pišem dobre članke in marsikdo me je že pohvalil.«

5 – NA BRADI: »Tvoj slog ni vreden branja.«

6 – KLJUČNICA: »Sam urednik me je povabil, da napišem nekaj zanj, saj me zelo ceni.«

7 – POD ROKO: »Pojma nimaš o pisanju.«

1 – ZAČETEK OBRVI: »Vem kaj pišem, dobro pišem, odličen sem v pisanju.«

2 – ZUNANJI OČESNI KOTIČEK: »Komaj čakam, da se ti bodo vsi smejali.«

3 – POD OČESOM: »Moji teksti so všeč vsakemu, ki jih je prebral.«

4 – POD NOSOM: »Ne bodi smešen no.«

5 – NA BRADI: »Dober sem.«

6 – KLJUČNICA: »Pojma nimaš.«

7 – POD ROKO: »Dober sem.«

Zaključek na točki 12 – KARATE: »Vem, da sem dober.«

S tem lahko, v našem primeru učiteljico slovenščine, živo obudite in se s tapkanjem marsikdaj znajdete v položaju, da občutite njeno sladko zadovoljstvo in užitek, ko vam je razlagala, da nimate pojma. To je odličen način za prebujanje novih aspektov in obeh možganskih hemisfer.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja