Odvajanje od kajenja: Peti korak

By | 20/11/2013

odvajanje-od-kajenja

POŠČITE POMOČ PRI DRUŽINI IN PRIJATELJIH

V družini in med prijatelji se najde veliko takih, ki nasprotujejo vašim odločitvam. V njih vidite najhujše sovražnike vašemu splošnemu napredku.

Pri odvajanju od kajenja lahko naletite na dva tabora. V prvem so vsi tisti, ki ne razumejo vašega napora, da bi prenehali s kajenjem. V drugem pa so vsi tisti, ki kadijo. Zagotovo so tudi sami kdaj poizkušali prenehati s kajenjem, pa jim ni uspelo. V človeški je zasidranio prerpičanje, da je potrebno človeka, ki se giblje v smeri, ki ni v normi, potegniti nazaj v skupino, kjer je varnejše. Zato lahko pričakujete raznovrstne pritiske, ki bodo imeli cilj to, da ne odnehate s kajenjem.

Dejstvo je, da boste s prenehanjem kajenja postavili na preizkušnjo vse tiste sorodnike in prijatelje, ki še vedno kadijo. Kar naenkrat boste v njih vzbudili krivdo in jih postavili v nelagoden položaj, saj se bodo počutili, kot da so sedaj na vrsti oni.

Vaš izziv bo, da vsem v okolici nakažete, da to delate izključno za vas. Dajte jim vedeti, da naj vas podpirajo, drugače pa naj bodo tiho. Prosite jih, da naj vas razumejo, da naj bodo potrpežljivi in da naj bodo del rešitve in ne del problema.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja