Tehnika EFT: Fotografsko tapkanje

By | 09/10/2013

Tehnika EFT - tehnika čustvene osvoboditve

V roke vzemite fotografijo, na kateri ste tudi vi. To je lahko stara fotografija, ko ste bili še v osnovni ali srednji šoli, na fakulteti, morda poročno sliko ali pa sliko, ko ste bili s prijatelji ali družino na morju.

Poizkušajte se spomniti dogodkov, ki so se takrat dogajali. Med gledanjem fotografije tapkajte po vaši »PANIK TOČKI« ali po točki 6 – KLJUČNICA. Presenečeni boste ugotovili, da se v teh fotografijah poleg lepih spominov skrivajo tudi spomini na negativna čustva, na katera ste že pozabili.

Uporabite eno izmed spodnjih možnosti in kar se da hitro pričnite tapkati.

NA NEGATIVNA ČUSTVA TAPKAJTE KOT DA JE TISTI NA FOTOGRAFIJI NEKDO DRUG: »čeprav se je počutil nelagodno, čeprav ga je bolelo srce, čeprav bi se takrat on najraje pogreznil v zemljo, čeprav je takrat komaj zadrževal jok, čeprav ga je bilo takrat na smrt strah,……«

NA NEGATIVNA ČUSTVA TAPKAJTE KOT DA STE NA SLIKI VI, KI SE SPOMINJATE DOGODKOV: »čeprav sem se počutil nelagodno, čeprav me je bolelo srce, čeprav sem se takrat počutil kot najslabši človek na tem svetu, čeprav sem takrat komaj zadrževal jok, čeprav sem takrat sovražil moje starše,….«

ENAKO STORITE ZA LJUDI, KI SO NA FOTOGRAFIJI POLEG VAS: »čeprav me moj prijatelj takrat ni maral in je govoril za mojim hrbtom, čeprav je moja mama kričala name da sem reva in nesposobnež, čeprav me je oče tisti večer pretepel, čeprav sem mojo punco takrat na dopustu pustil na cedilu in si tega še dandanes ne morem oprostiti,…..

To je odličen sistem odkrivanja novih in novih negativnih travmatičnih izkušenj ali čustvenih napetosti, ki morda prav ta trenutek negativno vplivajo na vas.

Primer:

Morda prav sedaj preko spleta iščete sorodno dušo, pri tem pa pazite, da skrivate vašo identiteto. Neznansko strah vas je, da bi nekdo izvedel, kdo ste. Ob tem si ogledujete slike iz vaše mladosti in na eni izmed slik zagledate vas, vašo ženo in njeno najboljšo prijateljico, s katero ste imeli kratko ljubezensko avanturo. Ob fotografiji tapkate in v trenutku vas dohiti spomin na tedanji pogovor z ženino najboljšo prijateljico, ki vam grozi, da vam lahko kadarkoli zagreni življenje z informacijami, ki ste jih v trenutkih strasti nehote zaupali. Prešine vas misel, da je morda to glavni vzrok za bolestno skrivanje informacij pred javnostjo. Po tapkanju na ta dogodek se počutite zelo sproščeno in zaspano. Čez nekaj dni se v vašem elektronskem poštnem predalu znajde sporočilo, da vas neka ženska želi spoznati. Mirno ji zaupate vašo telefonsko številko, na kar pred tapkanjem še pomislili ne bi. Tako ste odkrili še eno oviro na poti do vaše čustvene osvoboditve in jo s tapkanjem uspešno odpravili.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja