Tehnika EFT: Zamenjava SORE in KARATE

By | 09/09/2013

Tehnika EFT - tehnika čustvene osvoboditve

Poslušajte zvočni posnetek prispevka s komentarjem

Play

Točka 0 – SORE je zelo pomemben del postopka EFT, saj predstavlja točko, v kateri se s težavo soočimo in jo ozavestimo, še preden začnemo s tapkanjem samim. To bi lahko primerjali z avtomobilom. Če želimo avtomobil voziti, se moramo najprej v njega vsesti in obrniti ključ za vžig motorja.

Točka 0 se nahaja na prsnem košu približno tam, kjer bi si pripeli medaljo. Spoznate jo po tem, da ko na točko pritisnete, vas rahlo zaboli na način, kot da bi nekdo pritisnil s celo dlanjo in ne samo z dvema prstoma.

Mnogokrat pa se zgodi, da točke 0 ne najdemo. To je zelo pogost pojav, še posebej pri tistih, ki se s tehniko šele spoznavajo. Pri tem ni nič narobe.

Zaradi tega (in še drugih problemov) se lahko točko 0 zamenja s točko 13 – KARATE. Čeprav sta si te dve točki različni, velja splošno mnenje, da sta za povezovanje s problemom skorajda enako uporabni.

Torej lahko pričnemo s točko 13 in zaključimo s točko 13.

Iz osebnih izkušenj dela z ljudmi vam lahko povemo, da se kljub splošnemu mnenju o enakovrednosti uporabe, te dve točki rahlo razlikujeta. Razlika med njima se pojavi, ko pridemo do tega, da tapkanje ni tako učinkovito, kot smo pričakoval. Sam v veliki meri uporabljam KARATE, medtem ko se za SORE odločam samo v primeru, da želim nek globji rezultat ali narediti korak dlje pri raziskovanju težjih problemov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja