Tehnika EFT: Tapkanje z eno ali dvema rokama

By | 19/09/2013

Tehnika EFT - tehnika čustvene osvoboditve

Poslušajte zvočni posnetek zapisa s komentarjem

Play

Marsikdo nas sprašuje ali naj tapka z obema rokama ali pa samo z eno roko. V bistvu je vseeno. Odlične rezultate dosegamo že s tapkanjem z eno roko.

Tapkanje z obema rokama je zanimivo predvsem za tiste, ki pri tapkanju niso natančni in zato mnogokrat ne zadenejo pravega mesta. Zato si z uporabo obeh rok vsaj z eno roko zagotovo zadenejo točko, ki je potrebna za učinkovitost tapkanja.

Na DVDjih namenjenim naprednemu študiju tehnike EFT lahko pogosto vidite, da na odru uporabljajo tapkanje z obema rokama predvsem za kronične bolezni.

Za uporabo tega sistema se lahko odločite na intuitivni podlagi. Dovolite si, da vam intuicija sama sugerira kdaj in katere točke stimulirati na obeh straneh telesa.

Daleč najpomembnejši vidik tapkanja z obema rokama pa je ta, da ga lahko najučinkovitejše uporabite v primerih, ko nivo 0-10 pada, a ne z zadovoljivo hitrostjo ali pa v primeru, ko se nivo 0-10 ne spušča ampak celo dviga. Takrat s stimuliranjem točk na obeh straneh telesa pospešimo odpravljanje blokad meridianov in s tem omogočimo energiji hitrejši pretok.

Sicer pa je tehnika EFT zelo fleksibilna, zato se lahko kadarkoli odločite za tapkanje z eno ali z obema rokama. Lahko tudi pospešite ali upočasnite ritem in moč tapkanja. Vendar ne pozabite….najučinkovitejši prijemi tehnike EFT so izbira pravih besed, detektivsko iskanje sprožilcev in goreča želja po izničenju težave.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja