Tehnika EFT: Napredna tehnika filmskega posnetka

By | 12/10/2013

Tehnika EFT - tehnika čustvene osvoboditve

Ena izmed pomembnejših tehnik EFT za reševanje težav je tudi tehnika filmskega posnetka.

S to tehniko dosežemo, da se vživite v nek specifični dogodek vašega življenja in ga s pomočjo tapkanja korak za korakom obdelate ter izničujete čustveno napetost, ki jo nosite v sebi.

Specifičen dogodek je ponavadi tisti, ki ga vi smatrate za vzrok problema, ki vas sedaj obremenjuje. Ima svoj natančen začetek, konec, osebe, čas in okolje. Dogodek vsebuje tudi specifične besede, fraze in občutke, ki so se ob tem v obliki energije sproščajo skozi meridiane.

Zapomnite si: Če specifičnega dogodka ne morete opredeliti, potem je problem, ki ga rešujete, narobe specificiran. Pomeni, da je nekaj drugega narobe.

Tehnika filmskega posnetka pomeni, da določen dogodek čim bolje prikličete v spomin in ga v svojih misli zavrtite kot da bi gledali film na TV z vami v glavni vlogi. Filmu dajte ime, trajanje in nastopajoče, nato pa pričnite s tapkanjem na sledeči način:

»Čeprav me ta film močno obremenjuje, se globoko spoštujem in se sprejemam«

Tapkajte na »ta film«

Besedo »ta film« zamenjajte z imenom filma, ki ste mu vi dali ime.

Nato začnite vrteti film in občutiti trenutek za trenutkom. Če bi skozi tehniko filmskega posnetka vodili nekoga drugega, bi to fazo »občutiti« zamenjali s »pripovedovati zgodbo«.

Bistvo tehnike je, da se ob vsakem minimalnem premiku nivoja 0-10 iz nič navzgor ustavite in tapkate na vzrok, zaradi katerega se je nivo 0-10 dvignil. Tapkajte dokler ne dosežete nivoja 0 in šele nato nadaljujte. Vrtite film naprej do naslednjega dviga nivoja 0-10.

Pri tem je zelo pomembno, da se vsakič, ko začutite nelagodje in se nivo 0-10 dvigne, ustavite in tapkate, dokler nelagodje ne izgine.

Ko se tako prebijete skozi celoten film, se vrnite na začetek in ponovite postopek. Če ste bili pri prvem poizkusu uspešni, bi sedaj morali film vrteti brez prisotnosti nelagodja. V nasprotnem primeru pa ponovite tapkanje.

Zadnji preizkus uspešnosti postopka je sledeči:

Ponovno zavrtite film in pri tem pretiravajte z občutki, z doživljanji barv, besed, okolice in ljudi. Poizkusite se kar najbolj vživeti v dogajanje. Pretiravajte. Če vam pri tem ni več nelagodno in je nivo 0-10 na ničli, potem je delo opravljeno. V nasprotnem primeru pa tapkajte na tiste segmente, kjer se nelagodje še vedno pojavlja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja