Tehnika EFT: Kako si pomagati, ko ne čutite napetosti

By | 17/09/2013

Tehnika EFT - tehnika čustvene osvoboditve

Poslušajte zvočni zapis prispevka s komentarjem

Play

Nemalokrat se zgodi, da ljudje namenoma ščitijo sebe pred travmatično izkušnjami iz preteklosti s tem, da ne čutijo čustvene napetosti. Spominjajo se dogodkov, velikokrat do vseh podrobnosti, čustvene napetosti, kljub hudi izkušnji, pa ni in ni. Kakor da bi bili roboti.

Če ste morda tudi sami med njimi, potem si pozorno preberite nadaljevanje. Obstaja način, s katerim lahko iz sebe potegnete zatrta travmatična čustva in jih s tapkanjem izničite.

Postopek:

Najprej stapkajte dva ali tri kroge na tematiko izbrane travmatične izkušnje in ugotovite, da je intenziteta še vedno 0.

Nato pa se vprašajte: »Kateri spomin bi radi izbrisal in ga nikoli več priklical?«

Ko boste odgovorili na to vprašanje, tapkajte na ta spomin in na vse aspekte spomina. Uporabljajte celotno proceduro EFT in ne izpuščajte točk, ki se vam zdijo nepomembne. Tapkajte najmanj 20 minut brez prestanka. Obdelujte spomin tako, kot da je to edina stvar na svetu, ki je sedaj pomembna. Kadar boste začutili, da v mislih drugi spomin izpodriva tega, pomeni, da ste naredili dobro delo in da se lahko premaknete naprej.

Da pa boste zagotovo vedeli, da ste naredili velik napredek, si čez teden ali dva postavite isto vprašanje. Skoraj zagotovo boste kot težavo izpostavili nekaj drugega.

Takrat boste vedeli, da vas čaka še ogromno dela na sebi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja