Tehnika EFT: Kako se povežemo s težavo

By | 28/08/2013

Tehnika EFT - tehnika čustvene osvoboditve

Play

Tehnika EFT … odlična tehnika za reševanje vaše čustvene navlake, ki se je nabrala skozi leta.

Vse naše misli so povezane z nevrološkim sistemom, ki vpliva na naše počutje, reakcije, doživljanje in s tem dejansko na celoten potek našega življenja. Vsi dogodki iz preteklosti imajo neke vrste spominsko celico, v kateri so shranjene vse podrobnosti določenega dogodka in kar je najpomembneje, kako se je energija ob določenem dogodku iz preteklosti po meridianih pretakala. Da boste lažje razumeli, bi lahko to primerjali s fotografijo, ki jo v določenem trenutku naredimo z digitalnim aparatom. Ko jo kasneje, morda čez leto ali dve, na računalniku pogledamo, lahko v lastnostih slike preberemo kdaj je bila narejena, spomnimo se vzdušja, kako smo se takrat počutili, spomnimo se celo vonja.

Ob določenem dogodku iz preteklosti so se tako naše misli in takratno občutenje dogodka impregnirale z vzorcem energije, ki se je takrat sekundo za sekundo pretakala po meridianih. Ko pomislimo na določen dogodek iz preteklosti, naše misli aktivirajo popolnoma enak pretok energije po meridianih, kot takrat, ko se je določen dogodek zgodil.

Posebnost shranjevanja podatkov v naših možganih je tudi ta, da se shranjeni spomini medsebojno povezujejo in dopolnjujejo. Zato se energijski vzorci pojavljajo tudi takrat, ko se nam dogajajo stvari, ki so z določenim vzorcem le povezane. Ko nas starši učijo voziti kolo in nas pri tem opominjamo kako smo nerodni in kako nikoli ne bomo dobro znali voziti kolo, se lahko to v odraslem obdobju pojavlja kot težava pri opravljanju vozniškega izpita za vožnjo avtomobila ali pa recimo kot težava pri učenju medsebojnih odnosov.

S tapkanjem dosežemo, da sprostimo vzorec energije in izničimo napetost, ki je pri tem nastajala.

In prav zaradi tega je povezovanje s težavo najpomembnejši del tehnike EFT.

Za uspeh pri tapkanju je v določenih primerih že dovolj to, da uporabljate splošne fraze. Če pa se to ne obnese, potem je potrebno malo več detektivskega dela. Vprašati se moramo zakaj je do določenega problema v sedanjosti prišlo, kaj nas pravzaprav moti in podobno. Dejstvo je, da je problem, ki ga doživljamo v sedanjosti, le rezultat nečesa, kar se je zgodilo v preteklosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja