Tehnika EFT in odvisnosti

By | 01/11/2013

Tehnika EFT - tehnika čustvene osvoboditve

V današnji družbi skorajda ne najdemo človeka, ki ne bi bil od česa odvisen. Cigarete, alkohol, kava ali celo droga predstavljajo odvisnosti, za katere smo našli drugi izraz in sicer »NAVADA«. Tako se človek izogne besedi odvisnost in se tako še naprej izogiba reševanju problemov, ki se skrivajo za odvisnostjo.

Odvisnost je običajno ventil, ki omogoča ljudem, da se po eni strani sprostijo, po drugi strani pa jim odvisnost omogoča, da se ne soočijo s problemom, ki jih določen trenutek tare.

Vsekakor nosi odvisnost v sebi ogromno čustveno napetost in čustven naboj, ki vsak naslednji dan postaja vse močnejši.

Kaj lahko storimo z EFT?

Z EFT-jem lahko naslovimo trenutne želje po cigaretah ali kavi ter tako v prvi fazi sami sebi dokažemo, da se da živeti tudi brez teh substanc, v drugi fazi pa to, da tehnika EFT deluje in da se s tem pripravimo na naslednji korak, ki je popolno prenehanje odvisnosti.

Ker je vsaka zasvojenost sestavljena iz čustveno nabitih prepričanj, je EFT idealna rešitev. Z EFT-jem naslavljamo negativna čustva povezana z odvisnostjo ter tako sprostimo napetost v telesu ter željo po nadaljevanju uživanja substanc, ki pomenijo zasvojenost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja