Odvajanje od kajenja: Prvi korak

By | 16/11/2013

odvajanje-od-kajenja

ODLOČITE SE SEDAJ. NE ČAKAJTE. VERJEMITE, DA VAM LAHKO USPE PRENEHATI S KAJENJEM

Tisti, ki so uspeli, pravijo, da je verjeti v uspeh bistvenega pomena.

Ali verjamete, da lahko odnehate? Če je odgovor NE, potem boste mnogo več časa porabili za odvajanje od kajenja. Najbolje bo, da še enkrat premislite o tem in spremenite mnenje iz negativnega v pozitivno.

VI TO ZMORETE!

Verjeti sebi je zelo pomembno, saj vas bo vodilo v vseh dejanjih povezanih z odvajanjem od kajenjenja. Če ne boste verjeli samemu sebi, da zmorete kajenju reci ne, potem se boste prej ali slej znašli v situaciji, ko bo vaše razmišljanje sledeče:

· »Kaj pa se lahko zgodi, če pokadim eno cigareto? NIČ«

· »Imam glavobol. Ne morem odnehati tako kot ostali.«

Vaša prepričanja vas vodijo in oblikujejo v katerikoli stvari, ki jo počnete. Če boste prepričani v pozitiven rezultat, se bo vse okoli vas obračalo v smer, ki pelje v pozitivno rešitev. Če pa boste prepričani v negativno, se bodo negativne situacije vrstile ena za drugo ter vas tako pripeljala do točke, da ostanete kadilci.

Verjamemo, da je težko spremeniti prepričanje, da niste sposobni odnehati s kajenjem ali celo to prepričanje obrniti v nasprotno, pozitivno trditev. Če pa želite spremeniti negativno razmišljanje v pozitivnega, je potrebno narediti to tako, da:

Ugotovite, da vaše negativno prepričanje temelji na starih idejah in okoliščinah, medtem ko vas nove informacije navdajajo z željo prenehati s kajenjem.
Na majhne listke napišite pozitivne afirmacije, ki vas bodo spodbujale k odvajanju od kajenja. Preberite afirmacije vsaj trikrat na dan. Primer afirmacij: verjamem, da lahko premagam kajenje, jaz sem nekadilec, ne potrebujem več cigaret v svojem življenju, lahko je odnehati s kajenjem, jaz sam kontroliram svoje življenje,…
Nalepite listke po stanovanju – v kopalnici, kuhinji, spalnici
Čim pogosteje ponavljajte pozitivne afirmacije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja